Počiatočné opatrenia proti šíreniu vírusu v board.sk
Toho koronavírusu je nejak veľa. Dokonca aj v našej firme snáď každá druhá veta začína poznámkou o korone. Na pondelkovej porade (9.3.) som dokonca zvažoval dať každému pokutu 1EUR, keď spomenie slovo korona.
Ej veru veľa by sa nazbieralo do firemnej kasičky ?.
No túto situáciu musíme aj mi ITčkarí brať vážnejšie. Niektorí naši zákazníci obmedzili prevádzku openoffice prevádzok a keďže sme v niektorých väčších firmách ako externý pracovníci, dochádzka sa dotkla aj nás.
Preto sme aj my s okamžitou platnosťou zaviedli drobné opatrenia:
- Častejšie umývanie rúk vo firme, hlavne pri príchode z vonka
- Viacej vetrať pre lepšiu cirkuláciu vzduchu
- Keďže k nám chodia osobne aj zákazníci, pravidelné utieranie kľučiek
- Možnosť odmietnuť servis u zákazníka, ktorý je chorý. Nejde tu len o paniku tohto jedného vírusu, ale celkovo zdravotné problémy našich pracovníkov firmy aj v minulosti dokázali obmedziť chod. Sme menšia firma, takže musíme v tejto dobe o to viac dbať na naše zdravie.
Pri poslednom bode by som sa viac zastavil a trošku ho rozpísal. Keďže technológia našej práce nám dovoľuje vykonávať servis IT aj na diaľku (cez vzdialený prístup pomocou programu TeamViewer), veľa problémov vieme vyriešiť bez osobného kontaktu. Dokážeme tak fungovať aj pre zákazníkov v karanténe.
Pri nutnej návšteve, resp. fyzickom servise počítača alebo notebooka, nám viete zaslať zariadenie kuriérom. Ak neviete ako na to, radi vám pomôžeme pri objednaní zvozu.
S pozdravom tím board.sk